Panokaveri: Friends with benefits hyödyt ja haitat + vinkit miten löydät

Haluttaako? Jos seksi maistuisi ilman sen suurempia sitoumuksia, voi panokaveri piristää kummasti kaiken kiireen keskellä.

Pääset nauttimaan seksistä ilman minkäänlaisia sitoumuksia ja mikä parasta, niin panokavereita löytää nykyään suhteellisen helposti.

Sinun tulee vain tietää mistä lähteä etsimään ja ymmärtää mistä hommassa on kysymys.

Lue lisää ja löydä panokaveri näiden vinkkien avulla!

Sekä katso nämä sivustot läpi, ja löydä panokaveri netistä:

Friends with benefits – Mistä on kyse?

Friends with benefits suhde

Friends with benefits on panokaveri englanniksi, usein lyhennettynä fwb. Joskut myös käyttävät termiä fuckbuddy. Termien merkitys on molemmilla kielillä varsin yksinkertainen eikä jätä arvailujen varaan.

Friends with benefits suomeksi tarkoittaa seksisuhdetta.

Kyseessä on siis henkilö, jonka kanssa harrastat seksiä ilman sitoumuksia tai romanttisia tunteita. Henkilö voi olla kaverisi tai tuiki tuntematon.

Voitte olla tietysti tekemisissä muutenkin kuin seksin merkeissä, mutta monesti panokaveri on kuitenkin tuttava, jonka tapaat lähinnä peittoa heilutellen.

Tärkeintä on huomioida ero panokaverin ja ihastuksen suhteen. Seksikavereita kohtaan ei tule olla suurempia tunteita. Panokaveri ei normaalisti ole henkilö, jonka kanssa haluat suhteen.

Kannattaako panokaveri sitten hankkia? Seksikaverista voi olla paljonkin iloa.

Näistä syistä panokaveri on hyvä asia::

 • Hauskanpitoa ilman sitoumuksia. Parisuhteet ja deittailu tuovat aina mukanaan erilaisia haasteita. Seksisuhde on vain seksisuhde. Sinun ei tarvitse tarjota henkistä tukea toiselle esimerkiksi murheissa tai sitoutua mihinkään.
 • Vaihtelua arkeen. Voit piristää harmaata arkea kiireen keskellä piipahduksella panokaverin luo.
 • Lisää itseluottamusta. Seksi ja toisen henkilön osoittama kiinnostus sinua kohtaan lisää todennäköisesti itseluottamusta.
 • Antaa kokemusta ja varmuutta. Seksin harrastaminen panokaverin kanssa voi auttaa saamaan lisävarmuutta petipuuhiin. Voit kokeilla erilaisia juttuja, jotka voivat sitten auttaa seuraavassa parisuhteessa.
 • Turvallisuus. Seksi tutun henkilön kanssa on usein myös turvallisempaa, kuin vaikkapa yhden illan juttujen etsiminen.

Toki panokaverin kanssa puuhaileminen ei ole aina välttämättä pelkkää ruusuilla tanssimista. Ei siis kannata ottaa ihan pelkkää “mene ja löydä panokaveri”-asennetta.

On hyvä ymmärtää myös ne ei niin hyvät puolet, joihin voidaan laskea:

 • Seksi ilman tunteita. Tämä on aina henkilökohtainen asia, mutta panokaveri ei tarjoa samanlaista emotionaalista tukea kuin parisuhde. Alussa se on monesti juuri se juttu, miksi suhde voi toimia. Mutta tunteiden puuttuminen voi olla myös negatiivinen juttu.
 • Erilaiset odotukset. Vaikka aloittaisitte suhteen ilman tunteita ja sitoumuksia, voi jommankumman odotukset muuttua ja vaikeuttaa asioita.
 • Itsetunnon musertaminen. Itsetunto voi kohota tai kärsiä seksisuhteessa. Itsetunto voi esimerkiksi kärsiä siitä, että tiedät ettei toista henkilöä kiinnosta muu kuin seksi.

Hyviä ja huonoja puolia lukiessa on selvää, että panokaverista voi saada hyvinkin erilaisia kokemuksia.

Panokaveri kokemuksia puolesta ja vastaan

Mitäpä siis sanoo netin salainen maailma? Kokemuksia ja mielipiteitä löytyy.

Kuten positiivisten ja negatiivisten puolien osalta, myös kokemuksissa on paljon hyvää ja huonoja. Moni panokaverit sivusto onkin täynnä niin hyviä, että huonoja kokemuksia.

Moni on saanut panokavereista paljon positiivista. Seksisuhteen kaaduttua ystävyys on silti säilynyt.

Toisaalta moni on sitä mieltä, että oma kumppani on täydellinen panokaveri, eikä seksi ilman tunteita toimi.

Kaikki riippuu siis loppukädessä siitä, millaisin odotuksin olet liikkeellä. Juttu voi luistaa hyvin, jos löydä samankaltaisen henkilön.

Kun tiedätte mitä haluatte, voitte aloittaa suhteen samalta viivalta. Jos taas odotukset ovat erilaiset, ei kokemus ole välttämättä hyvä.

Löydä panokaveri netistä, lähipiiristä tai maailmalta

Löydä panokaveri netistä

Seksikaveria voi lähteä etsimään niin koti-Suomesta, että maailmalta. Netissä omaan profiiliin voi esimerkiksi rajata, että etsinnässä on “panokaveri Joensuusta” tai “panokaveri Turusta” toiveidesi mukaan.

Panokaveri Suomesta ei kuitenkaan ole ainut tapa nauttia satunnaisesta seksistä. Jos suuntaat lomalle ulkomaille, voit hyödyntää deittipalveluita ja etsiä seksiseuraa lomalle.

Esimerkiksi deittisovellukset kuten Tinder tai Bumble toimivat myös ulkomailla. Niitä voi hyödyntää seuranhaussa.

Mistä panokaveri sitten löytyy parhaiten? Voit löytää seksiseuraa lähipiiristäsi tai netistä:

Löydä panokaveri lähipiiristä

Sopiva panokaveri voi hyvinkin löytyä kaveripiiristä, koska parhaat seksikaverit ovat usein kavereita ilman sen suurempia tunteita. Ei välttämättä ihan lähimmistä ystävistäsi, mutta lähipiirissä voi hyvinkin olla hauskanpitoon sopiva henkilö.

Kemiat voivat kohdata kaverin kanssa täydellisesti ilman suurempia tunteita.

Joskus panokaveri voi löytyä kaveripiiristä vähän vahingossakin. Kaverin tai tutun kanssa päädytään usein vällyjen väliin juhlien päätteeksi.

Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että kaverisuhde muuttuu seksin myötä. Mieti siis tarkasti haluatko rikkoa sen rajan tutun kanssa tai päätyä seksisuhteeseen vai et.

Löydä panokaveri netistä

Mikäli tuttavapiirissä ei ole sopivaa panokaveria tai et halua pilata hyviä kaverisuhteita seksin takia, kannattaa suunnata nettiin

Erilaiset panokaveri sivustot ovat yksi tapa lähteä liikkeelle.

Näiltä sivuilta voi löytää seksiseuraa ympäri Suomen, ja niillä on runsaasti käyttäjiä. Tulet todennäköisesti yllättymään kuinka moni muukin etsii vain seksisuhteita tai yhden illan juttuja.

Muutkin treffisivustot voivat olla hyvä valinta. Nykyaikaiset Tinderin kaltaiset sovellukset sopivat seksiseuran hakuun.

Tee vain selväksi profiilissasi, mitä oikein etsit.

Jos et halua sanoa suoraan, että etsit panokaveria, voit kertoa siitä muuten. Kirjoita, että haluat hauskanpitoa ilman sitoumuksia.

Muista turvallisuus, jos suuntaat tuntemattoman kanssa seksitreffeille. Sopikaa siis ensi tapaaminen julkiselle paikalle ja voit järjestää esim. ensiksi nettitreffit.

Näin näet kenen kanssa olet tekemisissä, etkä aseta itseäsi turhaan vaaratilanteeseen menemällä suoraan jonkun tuntemattoman luokse.

Löydä panokaveri näillä vinkkeillä:

 • Tiedosta millaista seuraa haluat
 • Tee toiselle heti selväksi millaisen suhteen haluat
 • Hyödynnä yllä olevia netin sivustoja, jotka on suunnattu vain seksiseuraa etsiville
 • Lataa Tinder ja muut vastaavat sovellukset
 • Luo asianmukainen profiili hyvillä kuvilla
 • Älä ole liian vaativa ja nirso, vaan heittäydy erilaisille kokemuksille
 • Ole rehellisesti oma itsesi

Mikä panokaveri on ja vinkit toimivaan seksisuhteeseen

Toimiva seksisuhde

Ei voida kuitenkaan vain todeta, että “löydä panokaveri ja sillä selvä”. Jotta homma toimii ja pääset nauttimaan vain niistä seksiseuran hyvistä puolista, tulee pelisäännöt tehdä itselle ja toiselle selväksi.

Panokaveri suhde toimii kunhan muistaa nämä viisi vinkkiä:

1. Ymmärrä, mikä panokaveri oikein on

Seksikaveri ei ole tyttö- tai poikaystävä. Kyseessä on hauskanpito, ilman sen suurempia sitoumuksia. Jos kaipaat oikeaa parisuhdetta, sinun ei missään nimessä kannata lähteä hakemaan panokaveria. Ole siis varma siitä, että tiedät mihin olet ryhtymässä.

2. Löydä panokaveri, joka jakaa samat toiveet

Ryhdy seksisuhteeseen henkilön kanssa, joka jakaa sinun toiveesi ja ajatuksesi panokaveriudesta. Haluatte molemmat olla samalla viivalla. Tiedätte, mistä suhteessa on ja ei ole kysymys.

Kommunikoi siis selkeästi omat ajatukset suhteesta. Keskustelu on paras käydä heti alussa, jotta vältytään ongelmilta.

3. Sopikaa pelisäännöt

Sen lisäksi on tärkeä tehdä pelisäännöt selväksi. Etsikää vastaukset muun muassa näihin kysymyksiin:

 • Miten usein haluat nähdä?
 • Missä tapaatte?
 • Kerrotteko suhteesta julkisesti vai onko kyseessä niin sanottu salainen panokaveri? Netissä on myös erikseen sivustoja, joista löydät salaista seuraa, kuten Victoria Milan ja Ashley Madison.
 • Miten muut suhteet? Hyväksyttekö muita panokavereita tai parisuhdetta?

Tämän lisäksi on tietysti tärkeä miettiä seksin pelisäännöt. Näihin kuuluu esimerkiksi ehkäisyn hoitaminen, sukupuolitautien testaaminen sekä muut halut ja toiveet seksin osalta.

4. Kuulostele ja kommunikoi

Kuten minkä tahansa suhteen osalta, myös panokaveruutta tulee seurata. Koska panokaveri ei ole perinteinen parisuhde, on tärkeä kuulostella omia tuntemuksia.

Voi olla, ettei pelkkä seksi tunnukaan enää parin kuukauden jälkeen hyvältä. Voi myös olla, että muut tunteet iskevät mukaan.

On tärkeä kertoa toiselle, mikäli alat kuvitella liikoja. Jos huomaat haluavasi toiselta muutakin, kuin pikaista panemista, on aika pysähtyä.

Voi olla, että toinen tuntee samoin tai sitten ei.

Säästyt kuitenkin sydänsuruilta ja välirikoilta varmemmin, jos keskustelet tuntemuksista avoimesti.

5. Tiedä, milloin pistää peli poikki

“Löydä panokaveri ja älä koskaan ole seksin puutteessa” ei ole se totuudenmukaisin iskulause. Panokaveri voi olla pidempiaikainen seksisuhde, mutta joskus peli voi loppua lyhyeen.

Seksi ei ehkä toimikaan enää, toinen löytää parisuhteen tai tunteet tulevat sotkemaan peliä. Onkin tärkeä tietää milloin suhteesta ei enää saa iloa irti.

Seksisuhteen päättymisen ei tarvitse olla sen kummempi draama. Ihmiset kasvavat monessa mielessä joskus erilleen, varsinkin seksisuhteessa.

Jos sinusta tuntuu siltä, että suhde vie liikaa energiaa, on peli hyvä pistää poikki.

Vaikka seksiseuraan ei sen suurempaa draamaa tarvitse liittyäkkään, muista kuitenkin aina käsitellä tilanne toisen kanssa. Älä esimerkiksi vain jätä vastaamatta viesteihin yhtäkkiä ja ala ghostaamaan. Kerro avoimesti halustasi irtautua suhteesta

Esimerkiksi GirlsAskGuys.com -sivustolla monet ovat vastanneet friends with benefits suhteen kestäneen yleensä noin kuukaudesta pariin.

Varmista, ettei kummallekaan jää sen suurempia murheita hampaankoloon.

Mitkä sitten ovat Friends with benefits suhteen säännöt?

Friends with benefits suhteen säännöt lyhyesti:

 • Tunteet pidetään poissa pelistä
 • Seksistä sovitaan yhdessä
 • Ehkäisystä ja muista pelisäännöistä sovitaan yhdessä
 • Suhteesta kerrotaan vain yhdessä sovituille henkilöille
 • Toisista suhteista ja panokavereista sovitaan etukäteen
 • Tunteiden ja halujen muutoksista keskustellaan avoimesti
 • Peli vihelletään poikki, jos siltä tuntuu

Panokaverit tuovat iloa ja virtaa arkeen

Panokaveri voi piristää harmaata arkea hyvinkin paljon. Sopivia kavereita seksiin löytyy netistä tai muualta varmasti.

Tärkeintä on muistaa, mistä kaikessa on kyse. Sopikaa yhteisistä pelisäännöistä heti panosuhteen aluksi.

Näin voit pitää hauskaa ilman, että tilanne sotkeutuu turhalla tunteellisuudella!

Lue lisää tähän aiheeseen liittyvää

Yhden illan juttu
Yhden illan juttu
Oletko mies, jota kiinnostaa yhden yön huuma kauniiden naisten kanssa? Tai kenties olet nainen, jolla on haussa yhden illan ...
Lue artikkeli
Tinder
Tinder
Tinder on taatusti niitä tunnetuimpia deittisovelluksia koko maailmassa. Lähes jokainen tietää, mikä on Tinder. Kyseessä on supersuosittu deittisovellus, josta ...
Lue artikkeli
Parhaita deittisovelluksia
Parhaita deittisovelluksia
Paras deittisovellus voi parhaimmillaan olla avain onneen. Kannattaako kääntyä Tinderin puoleen vai napata jokin ihan muu deittisovellus kokeiluun? Nykyää...
Lue artikkeli
Etusivu » Panokaveri: Friends with benefits hyödyt ja haitat + vinkit miten löydät